Nieuwe beelden duiken op uit Spaanse teambus: Hermoso kan lachen om kus-incident

30-08-2023 17:56 Laatste update: 18:14

De soap tussen RFEF-president Luis Rubiales en Jenni Hermoso duurt maar voort. De Spaanse speelster werd na de WK-winst op haar mond gekust door de voorzitter, maar nieuwe beelden doen een ander licht schijnen op de gebeurtenissen.

De voetbalwereld viel over Rubiales heen nadat hij Hermoso, volgens haar zonder toestemming, op haar mond had gekust. Een ware rel ontstond waarbij spelers en speelsters duidelijk maakten niet meer in actie te willen komen voor Spanje als Rubiales niet zou opstappen. Zelf de FIFA bemoeide zich er mee en schorste de bondsvoorzitter die zelf van geen opstappen wil weten en er van overtuigd is dat hij niets verkeerd heeft gedaan.

In de nieuwe beelden die zijn opgedoken is te zien dat Hermoso in de spelersbus wel kan lachen om het incident. Haar teamgenoten scanderen het Spaanse woord voor kus en lijken er allemaal om te kunnen lachen. Zelfs wordt er een vergelijking gemaakt met voormalig Spaans international Iker Casillas. De doelman kuste na afloop van de WK-finale tegen Nederland zijn vriendin Sara Carbonero die voor de TV werkte live in een uitzending.