City verslaat Bayern in oefenduel dankzij late treffer Laporte, Aké valt uit

26-07-2023 15:43

Manchester City heeft dinsdagmiddag in een oefenduel weten te winnen van Bayern München. De wedstrijd vond plaats in Tokyo en eindigde in een 1-2 zege voor de treble-winnaars.

James McAtee opende de score na twintig minuten via een intikker. Vlak daarna zag City-coach Pep Guardiola Oranje-international Nathan Aké geblesseerd uitvallen. Wat volgde was een wedstrijd met kansen over en weer, maar tot de slotfase toch weinig doelpunten.

Matthys Tel bracht het duel tien minuten voor tijd nog in evenwicht, maar vlak voor tijd speelde City een corner knap uit en stelde Aymeric Laporte de zege veilig.

Voor Manchester City begint het seizoen officieel op 6 augustus met de strijd om de Community Shield tegen Arsenal. Bayern München neemt het een week later op tegen RB Leipzig, ook om de supercup.