Ten Hag lijkt druk te zetten op United-directie: 'We moeten meer goals gaan maken'

25-07-2023 11:39 Laatste update: 11:40

Erik ten Hag baalt van het scorende vermogen dat Manchester United momenteel op de mat legt. De Nederlandse manager ziet genoeg verbeterpunten in zijn elftal, en lijkt de directie van de club een licht zetje in de rug te geven om over te gaan tot transfers.

De uitspraken van Ten Hag zijn enigszins opmerkelijk te noemen. In de drie oefenwedstrijden die Manchester United tot nu toe speelde tegen respectievelijk Leeds United, Olympique Lyon en Arsenal scoorde zijn elftal vijf keer en kreeg het geen enkele tegengoal. Toch is de manager niet tevreden met het scorend vermogen van zijn ploeg.

"We presteren onder en zijn ons daarvan bewust. We moeten meer scorend vermogen tonen en hebben", begint Ten Hag tijdens een persmoment. "Met Mason Mount hebben we een extra speler die niet alleen goals kan maken, maar ook kan creëren en spelers als Rashford in een positie kan brengen om meer goals te maken. Sowieso als heel team moeten we meer goals maken", klinkt het.

Met de opmerkelijke teksten lijkt Ten Hag iets van bovenuit te willen bewerkstelligen. Van de club is bekend dat ze op zoek zijn naar een spits. Rasmus Højlund geldt als de gedroomde versterking in Manchester. De 'Deense Haaland' van Atalanta Bergamo moet zo’n honderd miljoen euro kosten.