Curaçao blameert zich tegen Saint Kitts en kan Gold Cup-deelname vergeten

17-06-2023 10:09

Het nationale elftal van Curaçao kan deelname aan de Gold Cup vergeten. De ploeg van bondscoach Remko Bicentini speelde in de nacht van vrijdag op zaterdag tegen het nietige Saint Kitts en Nevis, en moest uiteindelijk na strafschoppen haar meerdere erkennen. Zodoende komt het eiland niet uit op het continentale eindtoernooi van Noord-Amerika.

In de selectie van Curaçao zitten veel spelers met een Nederlands paspoort of spelers die een Eredivisie-verleden hebben. Zo stonden onder meer Eloy Room, Giovanni Troupée, Cuco Martina, Leandro Bacuna, Brandley Kuwas, Kevin Felida, Sherel Floranus, Juninho Bacuna en Vurnon Anita in de basis. Zij zagen hoe Jürgen Locadia in de 22e minuut Curaçao op voorsprong bracht, maar ook hoe Saint Kitts, de nummer 139 van de wereldranglijst, vlak voor tijd gelijk maakte.

Daardoor werden er strafschoppen genomen, die Saint Kitts uiteindelijk beter nam. Curaçao moest twee wedstrijden overleven om deelname aan de Gold Cup, die op 26 juni begint, te verwezenlijken. Saint Kitts staat in de kwalificatiefinale tegenover Frans-Guyana of Sint-Maarten.