Ancelotti haalt keihard uit: 'Vini slachtoffer van gigantisch probleem'

22-05-2023 11:22

Carlo Ancelotti heeft de vloer aangeveegd met de Valencia-supporters die Vinícius Júnior racistisch bejegenden. Gedurende het duel van Real Madrid met Los Che (1-0 nederlaag) kreeg de Braziliaan de nodige verwensingen naar zijn hoofd geslingerd. De Italiaanse oefenmeester overwoog Viní zelfs van het veld te halen, in een poging een einde te maken aan de racistische leuzen.

Gedurende het duel in Mestalla werd de linksbuiten - bepaald niet voor het eerst dit seizoen - herhaaldelijk racistisch bejegend. In de slotfase kreeg uitgerekend Vinícius nog een rode kaart, nadat hij een klap uitdeelde aan een Valencia-speler, die hem even daarvoor in een houdgreep genomen had. "Ik heb met Vinícius gepraat, ja", begint Ancelotti op het persmoment.

De Real-coach noemt de sfeer tijdens het vijandige duel 'heel slecht'. "Ik vroeg aan Vinícius of ik hem moest wisselen. Ik dacht dat ik hem eruit moest halen door de racistische sfeer die er heerste. Ik denk niet dat dat iets goeds is: een speler eraf halen vanwege racisme. Dat is me nog nooit eerder overkomen", vervolgt Ancelotti zuchtend.

"Racisme vindt wel vaker plaats, maar nooit op deze manier. Dit is onacceptabel. De Spaanse competitie heeft een probleem. Het is niet Vinícius. Hij is het slachtoffer van een gigantisch probleem."