Van Nistelrooij blij met ontbreken van 'goede' speler: "Maar Ajax heeft er meer"

21-04-2023 14:33

Ruud van Nistelrooij is blij dat 'goede speler' Edson Álvarez ontbreekt tegen PSV. De Mexicaan van Ajax is geschorst voor de Eredivisie-topper.

Afgelopen zondag maakte Álvarez een domme overtreding op het middenveld in de wedstrijd tegen FC Emmen. Het leverde hem alweer zijn tiende gele kaart van het seizoen op en dat betekende automatisch dat hij geschorst is voor de eerstvolgende wedstrijd. Laat die nou net tegen PSV zijn.

"Dat is wel een goede speler, ja. Achterin maar ook op het middenveld. Ook qua mentaliteit is hij natuurlijk top", begint Van Nistelrooij, die gelijk naar de spelers van Ajax wijst die er wel bij zijn. "Maar Ajax heeft meer goede spelers."

"Wij kijken naar waar wij mogelijkheden voor ons zien ten opzichte van de tegenstander", vervolgt de oefenmeester van de Eindhovenaren, die daarmee antwoord geeft op de vraag of de lange bal op Luuk de Jong één van die mogelijkheden is. "Dat hebben we ook mét Álvarez gedaan, maar nu ook met de spelers waarvan we verwachten dat die er gaan staan", besluit hij.