Wijnaldum over voedselvergiftiging bij Oranje: 'Dacht dat het een grapje was'

25-03-2023 13:22

Georginio Wijnaldum dacht in eerste instantie dat de berichtgeving over een voedselvergiftiging bij het Nederlands elftal een grapje was. Cody Gakpo, Matthijs de Ligt, Sven Botman, Joey Veerman en Bart Verbruggen moesten het kamp verlaten wegens mogelijk slecht bereide kipkerrie. Oranje verloor vrijdagavond kansloos met 4-0 op bezoek bij Frankrijk.

"Ik moet eerlijk zeggen dat toen het gebeurde, ik het nog niet meteen in de gaten had totdat de jongens het in de app zetten", aldus Wijnaldum na afloop bij de pers. Hij had dan ook niet verwacht dat de betreffende spelers ook meteen het kamp zouden gaan verlaten. "Ze hadden het over voedselvergiftiging en dat ze er niet bij waren, dus ik dacht eerst dat het een grapje was of zo. Volgens mij was Sven Botman de eerste en kwam Joey (Veerman, red.) vlak daarna. Bij het ontbijt hoorde ik dat ze echt weg gingen."

Nederland moest vrijwel negentig minuten lang het onderspit delven in Stade de France, waar de eerste wedstrijd in de EK-kwalificatie werd afgewerkt. Antoine Griezmann, Dayot Upamecano en Kylian Mbappé (tweemaal) waren trefzeker voor Les Bleus. Oranje heeft maandagavond de kans om de rug te rechten en dat is het ook aan haar stand verplicht. Dan komt voetbaldwerg Gibraltar op bezoek in de Rotterdamse Kuip.