Conte doet Spurs-onthulling over druk: 'Sommige spelers storten soms helemaal in'

14-02-2023 09:39

Antonio Conte stelt dat sommige spelers van Tottenham Hotspur lastig met druk om kunnen gaan. De Italiaanse oefenmeester ziet een deel van zijn spelersgroep er gebukt onder gaan.

Conte, die zelf net hersteld is van een galblaasoperatie, neemt het dinsdagavond met Spurs op in de Champions League tegen AC Milan. Een belangrijke wedstrijd, zeker met het oog op het laatste resultaat van de Engelsen: er werd in de Premier League met 4-1 verloren van Leicester City.

Volgens de Italiaanse oefenmeester staan zijn spelers constant onder druk, maar dat is niet goed voor iedereen. "Het is niet makkelijk", begint Conte tijdens een persmoment. "Altijd maar onder druk spelen is goed voor sommige spelers, en slecht voor anderen. Soms voelen spelers zich gemotiveerd, maar soms voelen ze zich onder zoveel druk staan dat ze niet kunnen presteren."

Conte ziet vaak een bijzonder fenomeen bij spelers uit zijn elftal. "Het komt soms voor dat spelers goed presteren en dan ineens helemaal instorten. Als ze te veel druk voelen. We willen vooruitgang boeken en onze spelers erbij helpen, maar er zijn ook externe factoren die om de hoek komen kijken", besluit hij.