Slot stipt belangrijk moment van Paixão aan: 'Belangrijk dat hij dat herkende'

15-01-2023 20:58
1

Arne Slot zag Igor Paixão zijn eerste doelpunt maken in het shirt van Feyenoord, maar dat vond hij niet het belangrijkste wat hij zag bij de Braziliaan. De oefenmeester zag een belangrijk moment bij het tweede Rotterdamse doelpunt.

In de eerste helft zette Paixão Feyenoord op voorsprong met een kopbal na een voorzet van Mats Wieffer. "Voor hem zelf is het prettig dat hij scoort, maar voor ons ook", begon Slot op de persconferentie na afloop van het duel tegen FC Groningen. "Het is belangrijk dat aanvallers scoren. Het was een goede goal, maar ook een goede assist van Mats Wieffer."

Ook bij de tweede treffer had de linksbuiten een belangrijk aandeel, merkte Slot op. "Ik vond het ook heel belangrijk dat hij bij de tweede goal herkende dat de tegenstander van Orkun ging dubbelen. Hij ging dribbelen, dribbelen, dribbelen tot het moment dat hij dacht van: nu kan ik Orkun vrijspelen op de zestien. Daarmee bood hij hem een ideale schietkans en als Orkun aan mag leggen is het niet uitgesloten dat het een goal is."

Het was Paixão zijn eerste officiële doelpunt in het shirt van Feyenoord. De Braziliaan kwam al één keer tot scoren, in het oefenduel tegen Go Ahead Eagles (7-4) dat de Stadionclub in de winterstop afwerkte.