Slot zag oppermachtig Feyenoord tegen Groningen: 'Totale controle en dominantie'

15-01-2023 20:32

Arne Slot toonde zich een tevreden trainer na de zakelijke overwinning van Feyenoord tegen FC Groningen (0-3). De oefenmeester van de Rotterdammers zag zijn ploeg 'dominant' zijn en 'totale controle' hebben.

Met name in de eerste helft was het Feyenoord dat Groningen flink wat achter hen aan liet hollen. De Rotterdammers kwamen na een kwartier op voorsprong via een kopbal van Igor Paixão en zagen die voorsprong halverwege het eerste bedrijf verdubbeld worden via Orkun Kökcü. Waar was Slot nu eigenlijk het meest trots op?

"Uiteraard de manier waarop we hebben gespeeld, want daar kijk ik als eerste naar. Nee dat is niet waar, want het is eerst het resultaat en dan de manier van spelen", corrigeerde de oefenmeester zichzelf grappend na afloop op de persconferentie. "Ik vond eigenlijk dat we de hele wedstrijd totale controle en dominantie hadden."

Wel plaatste Slot een kanttekening bij de wedstrijd. "Ik moet wel aantekenen dat zoals zo vaak dit seizoen onze doelpunten-kansenverhouding wat te wensen overhield, waardoor Groningen in de wedstrijd kon blijven", vervolgde de trainer, die zich gelukkig prijsde met zijn doelman. "We hadden Justin nog wel een keer nodig om geen tegengoal te krijgen, maar verder was het uitstekend. We waren zo goed aan de bal dat we eigenlijk door balbezit de controle hadden", besloot Slot.