De Visser, De Mos en Ultee kiezen ideale WK-doelman: 'Een reach, niet normaal'

09-11-2022 17:00
2

Het WK in Qatar gaat over elf dagen van start. Dat betekent dat het tijd is om alvast te fantaseren over het beste elftal van het toernooi. VoetbalNieuws sprak met Aad de Mos, Piet de Visser en Sjors Ultee over het beste team dat zij konden maken van álle landen bij elkaar, te beginnen met de keeper. 

Voor meesterscout De Visser, die jarenlang voor Chelsea werkte, is Thibaut Courtois de onbetwiste nummer één. "Courtois heb ik heel jong gezien, samen met Frans Bouwmeester", begint De Visser. Aanvankelijk kwam de scout kijken voor een andere speler, toen Courtois werd gespot. "We gingen kijken op een toernooi in Genk. Daar speelde KRC Genk tegen Anderlecht. We kwamen kijken voor de toen vijftienjarige Romelu Lukaku. Dat is er een voor Chelsea, zei ik. Dat is ook gebeurd. Ik liep even weg van de velden en zag een keeper, die had een reach met een redding. Dat was niet normaal."

Ook De Mos is ervan overtuigd dat België met Courtois over een topkeeper beschikt. "De beste keeper ter wereld nu, dat zal ook op het WK zijn, is Courtois. Hij krijgt vier ballen per wedstrijd bij Real Madrid. Het is heel belangrijk dat als je risico’s neemt je een keeper hebt die ballen pakt. Dat is noodzakelijk en dat heeft hij vaak laten zien bij Real Madrid."

De Visser was zo onder de indruk van Courtois, dat hij de doelman nauwlettend bleef volgen. "We hebben altijd goede beelden gezien. Het leukste met Courtois was: ik heb ook Petr Cech gehaald naar Chelsea. Die kwam aan het einde van zijn carrière. Ik zei: Courtois nemen. Ik ben erg blij hoe het is gelopen. Real Madrid heeft uiteindelijk de Champions League gewonnen door Courtois."

Bekijk het hele Youtube-item, mét de keuze van Sjors Ultee, hier: