Nieuws

Ook Courtois in de prijzen: 'Er zijn zoveel goede keepers, dat maakt me trots'

Ook Courtois in de prijzen: 'Er zijn zoveel goede keepers, dat maakt me trots'

17-10-2022 23:56 Laatste update: 18-10-2022 00:05

Thibaut Courtois werd tijdens het Ballon d'Or-gala in Parijs uitgeroepen tot beste keeper van de wereld. Na een overgetelijk succesvol seizoen, waarin de Belg de Champions League, La Liga en de Spaanse supercup won, werd hij vanavond individueel beloond.

"Allereest wil ik mijn teamgenoten bij Real Madrid bedanken. Het is ongelooflijk om bij dit team te mogen horen. Denkend aan alle geweldige keepers die er zijn, maakt het me extra trots om deze trofee te winnen", aldus de goalie in zijn speech.

Courtois werd MVP in de Champions League-finale en was volgens het Spaanse Diario AS beslissend op sleutelmomenten in de competitie. De doelman kijkt alvast vooruit naar het WK in Qatar, waar hij wil schitteren met het Belgische elftal. "Tijdens het vorige toernooi verloren we van Frankrijk in de halve finale. Ik hoop dat we het in Qatar beter doen. We hebben met onder meer Kevin de Bruyne, die vandaag ook aanwezig is, een geweldig team en hopen een mooie rol te mogen spelen", besloot hij.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!