RB Leipzig wint dankzij prachtige treffer én blunderende Hart ruim van Celtic

05-10-2022 20:47

RB Leipzig heeft woensdagavond met 3-1 weten te winnen van Celtic. De Duitsers waren in eigen huis sterker dan de Schotten. Niet voor het eerst dit seizoen was Christopher Nkunku de grote uitblinker aan Duitse zijde.

De door Chelsea begeerde middenvelder legde een ijzersterke eerste helft op de mat. Nkunku stond als dirigent op het Leipzig-middenrif aan de basis van vrijwel elke aanval. De Fransman leek de openingstreffer te verzorgen, maar de VAR zette een streep door het doelpunt. Even later was het wel raak, nadat de dribbelaar werd gelanceerd door André Silva.

Kort na rust kwam Celtic op gelijke hoogte via Jota, die balverlies van Timo Werner genadeloos afstrafte. Uiteindelijk bleven de drie punten in Duitsland, doordat Joe Hart verschrikkelijk blunderde: Silva profiteerde. Via een weergaloze teamaanval kwam de bal opnieuw bij de Portugese aanvaller terecht, die de wedstrijd in het voordeel van Leipzig besliste.