Koeman haalt uit naar Barça: 'Anderen hebben niet aan zijn gezondheid gedacht'

10 juni om 23:50

Ronald Koeman was niet te spreken over FC Barcelona toen het nieuws van Frenkie de Jong naar buiten kwam. De bondscoach deelde een sneer uit naar de wergever van de geblesseerde middenvelder. Vooral de omgang met De Jong keurde Koeman af.

"We hebben het aangekeken en we hadden dan het gevoel niet richting de eerste groepswedstrijd, maar zeker in de tweede wedstrijd over hem te beschikken", vertelt Koeman over de blessure van De Jong op zijn persconferentie. "Hij heeft toch iedere keer in wat hij doet en dat is nog niet waar we hem willen hebben, krijgt hij dusdanig reactie. De testen hebben uitgewezen, ook qua gezondheid dat wij absoluut het risico niet mogen nemen. De komende drie weken is hij niet inzetbaar en dan is het helaas geen EK. Het is alleen jammer voor ons dat wij zijn gezondheid bovenaan zetten, waarin anderen dat niet hebben gedaan. Ik weet dat hij bij zijn club heeft gespeeld terwijl hij niet 100% fit was."

Wil jij op de hoogte blijven van al het grote voetbalnieuws? Dan is de VoetbalNieuws-app perfect voor jou! Download hier de app uit de Play Store en klik hier voor de App Store. Al het grote nieuws direct op je telefoon!