Bizarre zaag in WK-kwalificatie: Mauritanië-speler krijgt slechts geel

9 juni om 22:15

Khadim Diaw heeft met een bizarre tackle de aandacht op zich gericht. De Mauritaniër kwam op bizarre wijze in tijdens het duel tegen Senegal. Uiteindelijk bestrafte de scheidsrechter de overtreding met een gele kaart.

In de WK-kwalificatie voor het WK 2026 in de Verenigde Staten, Canada en Mexico stonden Mauritanië en Senegal in Groep B tegenover elkaar. In het Stade Cheikha Ould Boidiya scoorde Habib Diallo de enige goal na 27 minuten. Echter was zijn doelpunt niet het meest besproken moment van de wedstrijd.

Verdediger Diaw baarde opzien door een verschrikkelijke sliding in te zetten. Senegal-middenvelder Habib Diarra wilde de bal aannemen, maar een vliegende tackle van de Mauritaniër gooide roet in het eten. Samir Guezzaz was de scheidsrechter van dienst, maar de Marokkaan besloot het met slechts een gele kaart af te doen tot veel ongenoegen van de Senegal spelers.

Voor Diarra betekende het wel einde wedstrijd. De overtreding vond net voor rust plaats, maar na rust verscheen de middenvelder niet meer op het veld. Senegal won de wedstrijd uiteindelijk met 0-1. Daarmee vinden Les Lions de la Teranga zich bovenaan Poule B terug. Na vier wedstrijden wonnen zij tweemaal en speelden zij ook twee keer gelijk.

Wil jij op de hoogte blijven van al het grote voetbalnieuws? Dan is de VoetbalNieuws-app perfect voor jou! Download hier de app uit de Play Store en klik hier voor de App Store. Al het grote nieuws direct op je telefoon!