Schitterende beelden: Kluivert puntert Ajax richting Champions League-winst

24 mei om 08:50

Precies 29 jaar geleden boekte Ajax voor het laatst succes in de Champions League. In de finale werd toen AC Milan verslagen door een punter van Patrick Kluivert. Daarmee pakte de Amsterdammers hun vierde Champions League overwinning.

Na een geweldig seizoen behaalde Ajax ongeslagen de titel, ook de Champions League-finale werd bereikt en daarin was net als in de groepsfase AC Milan de tegenstander. In Wenen was het een spannende wedstrijd, waarin Ajax uiteindelijk aan het langste eind trok. Kluivert was vlak voor tijd ingevallen en met een beslissende actie draaide hij weg en punterde hij de bal binnen.

Exact 29 jaar na dato ziet de wereld in Amsterdam er heel anders uit. Komend seizoen zal er geen Champions League gespeeld worden en het is maar de vraag of er überhaupt deelgenomen zal worden aan een Europese competitie. Die avond van 24 mei 1995 zal voor altijd in de geschiedenisboeken staan.

Wil jij op de hoogte blijven van al het grote voetbalnieuws? Dan is de VoetbalNieuws-app perfect voor jou! Download hier de app uit de Play Store en klik hier voor de App Store. Al het grote nieuws direct op je telefoon!