Ten Hag geïrriteerd na kritische vragen: 'Als jij je werk doet, zie je hoe attractief we zijn'

3 mei - 19:03 Laatste update: 19:11

Erik ten Hag stelde onlangs dat zijn ploeg het meest attractieve spel van de Premier League speelt. Enkele weken later blijft de Nederlander bij zijn woorden en is de manager van Manchester United geïrriteerd als zijn bewering in twijfel wordt getrokken.

In gesprek met Viaplay gaat Ten Hag in op het spel van United. De manager krijgt de vraag wat hij bedoelde met zijn uitspraken over het meest attractieve spel, maar trekt direct van leer. "Als jij jouw research zou doen, zou je bijvoorbeeld zien dat onze data van aanvallend spel laat zien dat we heel dynamisch spelen. Dat we veel snelheid brengen", begint Ten Hag die niet gediend is van een interruptie als hem wordt gevraagd wat hij met dynamisch bedoeld. "Dat probeer ik je net uit te leggen. Als jij je werk zou doen, zou je zien dat wij het team zijn dat op dit moment qua sprinten en bewegen dat wij het meest attractieve en verticale team zijn van de Premier League."

Volgens Ten Hag speelt zijn team in iedere wedstrijd attractief voetbal. "De afgelopen tijd spelen wij mooie wedstrijden voor de neutrale toeschouwer, die wij op een aanvallende manier benaderen. We scoren veel en krijgen er te veel tegen. Het is open en leuk om naar te kijken."