Mogelijk slecht nieuws voor Oranje: Guardiola geeft update over blessure Aké

2 april - 16:32

Pep Guardiola stelt dat Nathan Aké er de volgende wedstrijden van Manchester City niet bij is. De oefenmeester weet niet precies welke wedstrijden dit betreft, maar stelt in ieder geval niet dat het einde seizoen is voor de Oranje-international.

Aké ging er zondag na 25 minuten spelen ineens bij zitten tijdens het duel met Arsenal. De linkspoot moest direct gewisseld worden, wat nooit een goed teken is. Direct na afloop liet Guardiola al los dat het 'wat langer' zou duren voordat Aké terugkeert in de selectie, en daar heeft de Spanjaard nu wat meer tekst en uitleg gegeven.

"Hij is geblesseerd", begint Guardiola op de persconferentie in aanloop naar het duel met Aston Villa. De trainer benadrukt daarna dat het in ieder geval geen einde seizoen is. "Hopelijk komt hij snel terug. Ik weet de herstelduur niet precies, maar de volgende wedstrijden zal hij er niet bij zijn."

Dat de blessure van Aké serieus is, zal niet in heel goede aard vallen bij Ronald Koeman. De bondscoach zag eerder op de zondag Quilindschy Hartman wegvallen voor het EK en dat Aké belangrijk is voor Oranje, staat buiten kijf.