Kluivert spreekt voor het eerst over ontslag: waarom moest hij weg uit Turkije?

1 april - 21:15

Patrick Kluivert werd in december 2023 plotseling ontslagen bij Adana Demirspor. Daarmee kwam er na twintig wedstrijden al een einde aan zijn dienstverband bij de Turkse club. In Rondo van Ziggo Sport deelde Kluivert zijn kant van het verhaal.

"In princiepe hebben we het samen laten ontbinden", begint Kluivert in Rondo. "We speelden toen tegen Sivasspor en daarvoor hadden we heel goed gespeeld. In de Europese competitie hebben we het geweldig gedaan. Op een gegeven moment had de president nog net zijn voetbalschoenen niet aan. Hij stond op het veld en ging tijdens de warming up live op instagram en selfies maken. Dat begon mij en mijn staf wel te irriteren, maar we kregen ondanks de goede prestaties ons salaris niet."

De oud-coach gaat verder. "Eén maand geen salaris, twee maanden geen salaris, drie maanden geen salaris. De spelers begonnen ook te klagen en het werd dominant dat spelers niet betaald werden. Niemand werd betaald. Na de wedstrijd met Sivasspor kwamen de technisch directeur en de onderhandelaar naar mij toen dat zij een mutual agreement wilde. Dat wilde ik ook wel."