Slot voorspelt grote toekomst voor Geertruida: 'Kwaliteit om ver te komen'

29 maart - 16:42

Lutsharel Geertruida heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot sterkhouder bij Feyenoord. Ook trainer Arne Slot is onder de indruk van de kwaliteiten van de verdediger en denkt dat hij daarmee erg ver kan komen.

"Ik vind Lutsharel een enorm goede speler", begint Slot op de persconferentie in aanloop naar het duel tegen FC Utrecht. "Ik zou bijna zeggen dat hij een stapje hogerop kan, maar we zitten bij Feyenoord ook al op een serieus hoog niveau. Als spelers een stapje hogerop gaan, is het redelijk onvoorspelbaar hoe dat verder gaat. We hebben hier de afgelopen twee, drie jaar veel spelers gezien die hier toe waren aan een volgende stap. In het ene geval ontwikkelden ze heel goed door en in het andere geval kenden ze een moeizame periode."

"Dat is onvoorspelbaar, maar ik vind wel dat hij kwaliteiten heeft om heel ver te komen", looft de oefenmeester zijn rechtsback. "Hij is heel comfortabel aan de bal, gecombineerd met een geweldig fysiek en snelheid. Hij heeft dus veel om heel hoog te kunnen spelen, maar er zijn veel variabelen voor je daar iets met zekerheid over kunt zeggen."