Slot ziet financiële boost bij Feyenoord: 'Vaak gepaard met sportieve prestaties'

29 maart - 16:32

Feyenoord zet op dit moment grote stappen op financieel gebied. Zo lijken de Rotterdammers zich voor het tweede jaar op rij te kwalificeren voor de groepsfase van de Champions League en doet ook de commerciële afdeling goede zaken, ziet ook trainer Arne Slot.

"Ik denk dat het een geweldige ontwikkeling voor de club is", begint Slot tijdens de persconferentie voor het duel met FC Utrecht. "Maandagavond hadden we een sponsorbijeenkomst, waar de commerciële afdeling een aantal dingen vertelde. Het grote verschil tussen drie jaar geleden en nu is dat er een wachtlijst is voor stoelen en dat de partners die ze nu binnenhalen substantieel meer willen en moeten betalen."

"De waarde van de club is enorm toegenomen door een Conference League-finale, een kampioenschap, vorig jaar Champions League en hopelijk volgend jaar weer", vervolgt de oefenmeester. "Dat is precies wat de club probeert te bewerkstelligen en dat gaat negen van de tien keer gepaard met sportieve prestaties. Dan kan de rest van de club meegroeien."