Bosz ziet EK-kansen voor Lang: 'Dan is er in ieder geval een frisse jongen bij'

29 maart - 13:55
2

Peter Bosz heeft Ronald Koeman van een tip voorzien. De oefenmeester van PSV hoopt dat Noa Lang de laatste wedstrijden van het seizoen gaat halen en mocht dat het geval zijn, dan heeft de bondscoach in theorie ‘de beschikking over een frisse jongen’.

Lang is herstellende van een hamstringblessure, die hem tot aan het slotstuk van het seizoen aan de kant zal houden. Dat betekent niet dat de EK-kansen zijn vervolgen voor de linksbuiten.

"Ik hoop dat hij het gaat halen. Zeker omdat ik me ergens kan voorstellen dat hij ergens in zijn achterhoofd heeft dat de hoop op het EK nog niet vervlogen is", aldus Bosz, die tussen de regels laat doorschemeren dat het voor veel Oranje-internationals een slopend seizoen is. "Als hij (Lang, red.) helemaal terug is, dan krijgt hij (Koeman, red.) er in ieder geval een frisse jongen bij. Laten we hopen dat hij het gaat halen."

Koeman hamerde de afgelopen interlandperiode meermaals op het samenstellen van een fitte selectie, waar spelers als Lang, Jurriën Timber en Justin Bijlow zich over aangesproken kunnen voelen. De bondscoach hoopt daarnaast 26 in plaats van 23 spelers mee kunnen nemen en dat is iets wat de UEFA nu in beraad heeft.