Waarom Koeman zich hard gaat maken voor 26 in plaats van 23 spelers op het EK

26 maart - 23:57 Laatste update: 27 maart - 06:29

Ronald Koeman gaat lobbyen voor 26 in plaats van 23 spelers in de EK-selecties van landen. De bondscoach maakte zich zichtbaar kwaad over de beslissing van de UEFA om deze aantallen terug te schroeven.

De laatste jaren was het telkens toegestaan om 26 spelers mee te nemen naar eindtoernooien, maar in 2024 is dit niet meer het geval. Dat is tegen het zere been van Koeman. "Ik vind gewoon dat je 26 spelers moet kunnen selecteren", begint de bondscoach na afloop van de met 2-1 verloren wedstrijd in Duitsland.

"Ik vind het absurd", vervolgt Koeman, die kijkt naar hoe de afgelopen interlandperiode is verlopen. "Als je deze periode weer ziet, er zijn zo veel blessures. Je gaat naar het eind van het seizoen. Een keeper mag je gratis inwisselen bij een blessure, maar als je al één speler mist kan je geen elf tegen elf spelen."

Koeman gaat proberen om een verandering in de reglementen te weeg te brengen. "Ik begrip dat veel meer landen daar zo in staan. Ik had het er ook met Nagelsmann over. We wilden deze interlandperiode met 26 beginnen en zijn nu met 22. Ik vind het echt belachelijk dat het naar 23 moet", besluit hij.