Koeman heeft slecht nieuws voor Brobbey en Ajax: 'Hij is er een aantal weken uit'

18 maart - 17:26 Laatste update: 18:25

Ajax moet het 'een aantal weken' stellen zonder Brian Brobbey, zo onthulde Ronald Koeman tijdens de persconferentie van Oranje. De spits heeft zich wegens hamstringklachten af moeten melden voor het Nederlands elftal.

Brobbey kwakkelt al wat langer met zijn fitheid. Afgelopen zondag moest hij zich laten wisselen tijdens het uitduel dat Ajax bij Sparta Rotterdam speelde. Maandag meldde de spits zich af en het blijkt dat de blessure vrij serieus is. "Ik zag de wedstrijd, dat hij geblesseerd raakte. Je zag de manier waarop, toen had ik wel het idee dat het niet goed zou zijn. Dat bleek uit de testen van deze ochtend. Hij is er een aantal weken uit", aldus Koeman.

Voor Brobbey is het extra zuur dat de hamstringblessure nu de kop opsteekt. Koeman sprak van 'een teleurstelling', aangezien hij speeltijd voor ogen had voor de Ajacied. "Het was voor mij een optie om hem in de spits te laten spelen", vervolgde de bondscoach, die de deur op het EK nog steeds open heeft voor hem. "We hebben hem met een bedoeling op de voorselectie gezet. Hij ontwikkelt zich goed. Dat zet je af tegen andere jongens die in de spits kunnen spelen."

In hoeverre Brobbey ook nog last heeft van zijn knie, is niet bekend. Om die reden werd de spits naar de kant gehaald tijdens het uitduel met Bodø/Glimt in de Conference League en startte hij niet tijdens de wedstrijd in de Eredvisie met Fortuna Sittard.