Feyenoord hofleverancier bij Oranje, Slot trots: 'Heel mooi voor die jongens'

15 maart - 15:29

Arne Slot is trots op het feit dat vier van zijn selectiespelers zijn opgeroepen voor het Nederlands elftal. Quilindschy Hartman, Lutsharel Geertruida, Mats Wieffer en Quinten Timber mogen in de oefeninterlands tegen Schotland en Duitsland weer hopen op minuten Oranje. Voor laatstgenoemde is het zijn debuut.

"Dat is gewoon heel mooi, in eerste plaats voor die jongens zelf", aldus Slot over Timber. "En daarnaast ook voor onze jeugdopleiding. Want drie van de jongens die op Varkenoord gespeeld hebben, zijn opgeroepen. En de vierde, Mats Wieffer, ook. Die komt niet uit onze jeugdopleiding, maar het is heel mooi voor die jongens. Dat is ook beleid wat we als club nu hebben. Ik weet dat onze supporters altijd willen dat ze van heel ver uit landen komen waar ze nog nooit van gehoord hebben, maar het kan dus ook goed zijn om jongens uit Nederland in je selectie te hebben."

Slot vertelt vrijdag op de persconferentie dat hij nog even met Timber sprak. "Quinten is blij. Het is in eerste instantie al heel mooi als je bij de voorselectie zit. Maar dan wil je als speler natuurlijk ook heel graag bij de definitieve selectie zitten. Volgens mij heeft hij daar alles binnen zijn mogelijkheden aan gedaan. Hij heeft de laatste weken uitstekende wedstrijden gespeeld, niet in de laatste plaats in een wedstrijd waarin je echt beoordeeld wordt: namelijk tegen PSV. Als uitvloeisel daarvan is hij een voorbeeld voor de jongens die dit jaar voor het eerst bij ons zijn gekomen. Als je kijkt waar hij vandaan komt en waar hij nu staat. Alles aangegrepen om beter te worden."

Feyenoord speelt komende zondag om 14.30 uur uit tegen SC Heerenveen. VoetbalNieuws.nl zal live verslag doen van die wedstrijd. Het daarvoor bestemde blog komt te zijner tijd online.