Deze speler kon op complimenten rekenen van Simeone na de overwinning op penalty's

14 maart - 08:20

Diego Simeone had niets anders dan lof voor zijn keeper Jan Oblak. Nadat Memphis Depay de eerste strafschop voor Atlético Madrid binnen had geschoten keek de trainer niet meer. Oblak zelf sprak over de moeilijke periode van de club Atléti.

"Zij begonnen en scoorden hun eerste strafschop, waarna Memphis onze beurt trapte en ook raak schoot", vertelt Simeone op zijn persconferentie. "Ik keek niet bij de tweede penalty en toen stopte Oblak de strafschop. Toen dat gebeurde ben ik mijzelf maar blijven omdraaien. Ik ben zeer blij voor Oblak. Hij is een ongelofelijke keeper, een van de beste van Europa. Hij wil hier zijn en als hij honderd procent is, is hij enorm moeilijk om tegen te scoren."

Zelf was Oblak vooral gefocust op de mindere periode waarin Atlético Madrid inzit. "De laatste maand was zeer moeilijk voor ons en voor Simeone. Ovewinnningen zoals deze helpen daar wel bij. De waarheid is echter iets waar jongens zoals ik die hier al langer zitten vaker mee te maken hebben gehad. Als het goed gaat dan is alles perfect en gaat het goed met iedereen, maar wanneer het fout gaat wordt alles opeens moeilijk. We staan in de kwartfinales en ik hoop niet dat het hier ophoudt."