Bosz ziet een opgeluchte en vrolijke Babadi: 'Last van z'n schouders af'

7 maart - 13:49

Peter Bosz is blij met de contractverlenging van Isaac Babadi. Afgelopen week zette de achttienjarige spelmaker zijn handtekening onder een langere verbintenis bij PSV. Volgens zijn oefenmeester heeft dat ervoor gezorgd dat hij tegenwoordig vrolijker op de club verschijnt.

"Ik had natuurlijk aangegeven dat ik het een groot talent vond", aldus Bosz vrijdagmiddag op de persconferentie in aanloop naar het competitieduel met Go Ahead Eagles. "Ik heb ook wel gemerkt aan die jongen zelf dat hij met een last rondliep. Ik merk nu hoe opgelucht hij is. Hij lacht en beweegt zich weer vrij rond in de kleedkamer. Dat is heerlijk en vooral voor die jongen heel erg fijn."

Babadi kwam zelf naar Bosz toe met de vraag of hij met hem het een en ander kon bespreken. De jongeling werd in verband gebracht met transfers naar meerdere topclubs. "Dat heb ik gedaan en ik heb toen verteld hoe ik tegen de situatie aan keek. Maar hij vertelde mij al voor het gesprek dat hij op korte termijn een beslissing zou nemen. Dus ik denk niet dat dat geholpen zou hebben dat die beslissing snel kwam. En ik zie gewoon dat er van hem een last is af gevallen."

Go Ahead Eagles – PSV begint vrijdagavond om 20.00 uur in De Adelaarshorst. VoetbalNieuws.nl zal live verslag doen van het duel. Het daarvoor bestemde blog komt te zijner tijd online.