Deze twee sterkhouders moet Ajax hoogstwaarschijnlijk missen tegen Aston Villa

6 maart - 12:32 Laatste update: 13:22

Ajax moet het donderdagavond tegen Aston Villa hoogstwaarschijnlijk doen zonder Steven Berghuis. Dat heeft trainer John van 't Schip laten weten op de persconferentie in aanloop naar dat duel. Steven Bergwijn ligt al langer uit de roulatie en redt de wedstrijd sowieso niet. 

"Berghuis, dat is gewoon een lastige blessure", aldus Van 't Schip op de voorbeschouwende persconferentie deze woensdag. "Het doet pijn aan de binnenband van zijn knie. Lopen gaat hartstikke goed, maar een bal trappen niet. Daar heeft hij nog heel veel last van." De oefenmeester durft niet te zeggen of de sterkhouder het duel met de Premier League-club redt. "Dat moeten we afwachten, maar ik ga er niet vanuit dat hij morgen redt."

Bergwijn zit sowieso niet bij de selectie voor het duel met The Villans. "Eventueel volgende week misschien", laat Van 't Schip weten. "Richting Sparta (17 maart) misschien. Maar ook komende zondag (Fortuna Sittard-thuis, red.) staat hij nog niet op de lijst." De aanvoerder van de Amsterdammers raakte in februari geblesseerd aan zijn hamstring. Daarna miste Bergwijn achtereenvolgens de duels met sc Heerenveen, Bodø/Glimt, NEC, opnieuw Bodø/Glimt, AZ en FC Utrecht. Aan dat rijtje wordt Aston Villa dus toegevoegd. 

In de aflevering van TITELSTRIJD geeft Ron Vlaar, oud-speler van Aston Villa, Ajax tips en waarschuwingen voor het duel van donderdag.