Bayern München voerde drie jaar geleden al gesprekken met mogelijke nieuwe trainer

28 februari - 07:22

Xabi Alonso staat volgens verschillende media in de nadrukkelijke belangstelling van Bayern München. Der Rekordmeister heeft aangegeven niet door te gaan met Thomas Tuchel. Sindsdien gonst het van de geruchten over wie er volgend jaar voor de groep staat. Op de persconferentie laat Max Eberl weten niet op namen in te gaan, maar dat hij drie jaar geleden wel met Alonso sprak. 

"Over de zoektocht naar een nieuwe trainer kan ik uiteraard nog niets zeggen", aldus de sportief directeur van Bayern München. "Maar het gesprek dat ik had met Alonso drie jaar geleden was zeer indrukwekkend. Hij was toen coach van het tweede elftal van Real Sociedad. Toen zei hij: ‘Luister Max, het is te vroeg voor mij. Ik moet eerst meer ervaring opdoen als trainer.’ Hij heeft mij toen afgezegd. Het was een interessant gesprek, maar het geeft geen indicatie voor onzer trainerszoektocht." 


Alonso is momenteel trainer bij Bayer Leverkusen. Die club gaat momenteel ongeslagen aan kop in de Bundesliga. Het verschil met achtervolger Bayern München bedraagt op dit moment acht punten.