Dit is de uitleg van Van 't Schip over vroege wissel van Gaaei: 'Lullig voor hem'

25 februari - 19:45

John van 't Schip heeft uitleg gegeven waarom hij Anton Gaaei nog voor de rust wisselde tijdens AZ - Ajax. Het was niet de eerste keer dit seizoen dat de Deense rechtsback vroegtijdig naar de kant gehaald werd. In Alkmaar verloor Ajax met 2-0 door twee doelpunten van Ruben van Bommel.

"Op dat moment voel je dat er iets moet veranderen", begint Van 't Schip voor de camera's van ESPN. "Anton begon wat minder aan de wedstrijd en daarna verloor hij de bal op de zestien. Ook had hij twee of drie ballen er tussendoor die gevaarlijk waren. Dan gaat het in zijn hoofd zitten en dat kan je even vijf minuten wachten, maar in die vijf minuten kan er zomaar een bal doorheen komen die wel fataal is. Dat risico wilden wij niet nemen."

Het is niet de eerste keer dat Gaaei dit seizoen vroegtijdig naar de kant moet, want ook tijdens de Klassieker tussen Ajax en Feyenoord werd hij nog voor rust gewisseld. "Het is heel lullig voor hem. Hij viel goed in in Noorwegen en wij hadden het idee dat hij in dit systeem veel beter in zijn recht kwam. Helaas pakte het anders uit."