Bosz licht basisplaats Babadi toe: dit is waarom het talent mag starten tegen PEC

24 februari - 20:07

Door de afwezigheid van Guus Til en de niet geheel fitte Malik Tillman, mocht Isaac Babadi zaterdagavond in de basis van PSV starten. Voorafgaande van het bezoek aan PEC Zwolle lichtte Peter Bosz zijn keuze uit. VoetbalNieuws neemt de uitspraken van Bosz met je door!

"Malik is twee keer geblesseerd geraakt op het moment dat hij drie wedstrijden in de week gespeeld had. Dat willen we nu voorkomen", gaf Bosz aan. PSV won vorige week vrijdag nog in eigen huis met 2-0 van Heracles, waarna het afgelopen dinsdag in de achtste finales van de Champions League met 1-1 gelijkspeelde tegen Borussia Dortmund. 

Door de afgwezigheid van Tillman mocht Babadi het voor het eerst sinds de uitwedstrijd tegen Vitesse (1-2) van 19 augustus weer eens in de basis beginnen bij PSV. "Isaac doet het erg goed de laatste tijd, ook op trainingen, dus dan verdient die jongen het ook om weer eens te spelen." De oefenmeester geeft aan te kijken naar welke elf namen zijn basiselftal kunnen vormen. "Ik kijk gewoon naar wat het beste is, en waarmee ik denk dat we deze wedstrijd gaan winnen. En die jongens stel ik op", meent Bosz.