Van 't Schip over Conference League-clash met Aston Villa: 'Een hele zware dobber'

23 februari om 16:38

Ajax-coach John van 't Schip heeft gereageerd op de zware loting van zijn ploeg in de Conference League. In de achtste finales van het toernooi treffen de Amsterdammers Aston Villa. Volgens de oefenmeester is dat de meest zware ploeg die ze hadden kunnen treffen.

"Je krijgt altijd clubs die de sterkste zijn en misschien iets minder. En ja, Aston Villa. Dat is natuurlijk, denk ik, in die hele poule de sterkste", aldus Van 't Schip tegenover de clubmedia. "In de Premier League staan ze vierde, ze gaan voor een Champions League-positie. Met Emery hebben ze een ervaren coach die weet wat het inhoudt om in Europa cups te winnen. Het wordt een hele zware dobber."

Ajax plaatste zich voor de laatste zestien door in de tussenronde na verlenging af te rekenen met Bodø/Glimt. De wedstrijd in Noorwegen werd boven de poolcirkel gespeeld. "Aston Villa is natuurlijk in Birmingham, een grote stad, dus dat is weer eens wat anders. Maar natuurlijk wel in Engeland, het Mekka van het voetbal. Dus het is een mooi affiche."

Ajax treedt op 7 maart eerst in eigen huis aan tegen The Villains. Precies een week later staat de return in Engeland op het programma.