Blessurenieuws Ajax: Van 't Schip kan tegen Bodø weer beschikken over verdediger

14 februari - 16:46 Laatste update: 17:15

Devyne Rensch is fit genoeg om donderdagavond weer minuten te maken voor Ajax. De Amsterdammers spelen dan het thuisduel in de tussenronde van de Conference League tegen Bodø/Glimt. Trainer John van 't Schip ging tijdens de voorafgaande persconferentie ook in op de mogelijke inzetbaarheid van Ahmetcan Kaplan en Branco van den Boomen.

Rensch is al twee weken geblesseerd bij Ajax. De vleugelverdediger liep in het competitieduel met PSV enige schade op en moest daarom al na een halfuur de strijd staken. Tijdens de nederlaag tegen SC Heerenveen van afgelopen zondag was hij helemaal niet inzetbaar, maar volgens Van 't Schip is dat donderdagavond niet het geval.

Afgelopen maandag speelde Kaplan, één van de mogelijke vervangers van Rensch, nog met Jong Ajax. De Turk werd in de rust echter gewisseld. "Hij heeft in genoeg wedstrijden negentig minuten gespeeld bij Jong", vertelt Van 't Schip. "En omdat we een paar wedstrijden achter elkaar hebben, en achterin wisten we niet hoe het met Rensch was, hebben we uit voorzorg gezegd dat 45 minuten genoeg was. Hij zou kunnen spelen, maar of dat gaat gebeuren, of hij start, of hij erin komt… Dat zien we morgen."

Van den Boomen en Rijkhoff ook in wedstrijdselectie
Van den Boomen werd voor de winter geopereerd aan zijn knie. De middenvelder speelde op 5 november voor het laatst een officiële wedstrijd voor Ajax. Ook hij keert terug in de wedstrijdselectie, maar Van 't Schip onderstreepte dat het nog te vroeg is om hem te laten starten. Winteraanwinst Julian Rijkhoff gaat ook op het wedstrijdformulier verschijnen.

Ajax – Bodø/Glimt begint donderdagavond om 21.00 uur in de Johan Cruijff Arena. VoetbalNieuws.nl zal daar via het liveblog Langs de Lijn verslag van doen. Volgende week staat de return in Noorwegen op het programma. De winnaar van het tweeluik kwalificeert zich voor de achtste finales.