Zo denkt Ajax over de niet toegekende gelijkmaker tegen SC Heerenveen

11 februari - 19:25 Laatste update: 19:25
1

In de slotfase van het bezoek aan Heerenveen leek Ajax nog op 3-3 te komen. Sven van Beek zag de bal via zijn lichaam bijna achter Micky van der Hart belanden, maar kon uiteindelijk opgelucht ademhalen. De VAR concludeerde namelijk dat de bal niét in zijn geheel in het doel was. Na afloop was de discussie over het besluit groot en spraken Steven Berghuis en John van 't Schip zich uit.

"Ik heb het niet gezien, er is geen doellijntechnologie", luidde het duidelijke antwoord van Berghuis. "Bij geen bewijs kan de scheidsrechter hem niet toekennen. Het is ook ongelooflijk moeilijk", erkent de aanvaller die in Heerenveen de aanvoerdersband droeg. "Ik kan mij voorstellen dat de VAR niet honderd procent zeker kan weten of hij erover is. We moeten dit accepteren. Hoe lastig het ook is."

"Het eerste wat ik zei was: hij heeft geen horloge om", aldus John van 't Schip. "Ik ben er een tijdje uitgeweest, dus dat was voor mij een verrassing dat zij dat niet hadden. Je weet dat het lastig is om het via de VAR te bekijken. Ik heb het in het verleden al vaker meegemaakt met de bolling van de bal en hoe zij de lijn trekken. Alleen nogmaals ik wil daarvan wegblijven."

Door de verliespartij tegen SC Heerenveen maakte Ajax niet gebruik van het puntverlies van AZ. De Alkmaarders speelde op bezoek bij Almere City gelijk en dus kon Ajax over AZ heen. Met nul punten lukte dat echter niet.

  • match.tabs.match
  • match.tabs.setup
  • match.tabs.statistics

match.matchDetails


Datum
zondag 11 februari 2024
Stadion
Abe Lenstra Stadion
Aftrap
14:30
Scheidsrechter
Makkelie