Premier League-managers eensgezind: 'Wat gaat de blauwe kaart toevoegen?'

9 februari - 22:54

De blauwe kaart domineerde het nieuws de afgelopen dagen. Bij een overtreding kan er naast geel en rood binnenkort wellicht ook blauw worden getrokken, maar de managers van de Premier League zijn geen fan.

Britse media stelden dat er spoedig een extra kaart bij ging komen, namelijk de blauwe. De kaart is bedoeld voor overtredingen omtrent spelbederf, tactische overtredingen of als je aanmerkingen hebt op de leiding. De FIFA sprak ondertussen al tegen dat de kaart er snel van komt en daar zullen de managers van de Premier League maar wat blij mee zijn.

"We gaan het zien", begint Mauricio Pochettino op de persconferentie. "Maar pas als de camera uit staat, ga ik door met mijn antwoord", vertelt de Argentijn lachend waarmee hij laat blijken geen fan te zijn. "Ik denk dat het enkel lastiger gaat worden. Voor zowel de scheidsrechters, de supporters als de spelers. Mijn gevoel zegt dat het geen goed idee is."

Ook collega Ange Postecoglu is geen voorstander. "Ik begrijp niet waar ineens die behoefte vandaan komt. Volgens mij is er niet zo veel mis met het spelletje en ik zie niet in wat een andere kleur kaart gaat toevoegen." Jürgen Klopp sluit zich bij beide trainers aan. "Ik denk dat er alleen maar meer situaties gaan ontstaan waarbij er fouten gemaakt kunnen worden. Het gaat het alleen maar lastiger maken. Ik kan de laatste keer dat zij (de IFAB verantwoordelijk voor de spelregels, red.) met een goed idee kwamen niet herinneren."