Klopp weet het zeker: 'Wat er ook gebeurt, mijn gedachten veranderen niet meer'

26 januari - 19:19

Jürgen Klopp weet het zeker. De Duitser stopt definitief als trainer van Liverpool aan het einde van het seizoen en er is niets dat hem nog op andere gedachten kan brengen, stelt de manager.

Klopp kondigde vrijdag zijn vertrek bij Liverpool aan. Op de vraag van een journalist of hij wellicht toch nog terug komt op zijn beslissing, is de Duitser duidelijk. "Nee", begint de manager op de persconferentie. "Door de relatie die ik met de club heb, was het duidelijk dat ik de beslissing moest maken. Niemand anders zou dat anders doen. Dat is het respect en vertrouwen dat we in elkaar hebben. De eigenaren wisten dat ik die beslissing een keer ging maken. Ik heb er goed over nagedacht en ik wil dit seizoen gewoon nog alles winnen. Wat er ook gebeurt, het verandert mijn gedachten niet."

Volgens Klopp heeft zijn beslissing ook te maken met de huidige selectie. "Ik zie een sterke basis. We zijn niet beter dan de rest, maar we hebben een sterke basis. Daarom is het een goed moment om dat fundament door te geven aan iemand anders."