Bosz wil PSV-aanvaller sowieso behouden: 'Gezegd dat hij niet weg mag, klaar'

12 januari om 12:52
Laatste update: 12 januari om 13:38

Yorbe Vertessen mag van Peter Bosz niet vertrekken bij PSV. Dat heeft de trainer van de Eindhovenaren duidelijk gemaakt aan zijn pupil. Bosz weet desondanks ook dondersgoed dat hij niet degene is die dat bepaalt.

De geruchten over een mogelijke transfer van Vertessen werden de afgelopen weken steeds stelliger. De Belgische vleugelaanvaller heeft met Noa Lang, Hirving Lozano en Johan Bayoko een aantal sterke concurrenten en zou daarom willen vertrekken. Onder andere Toulouse, Union Berlin, Valencia en Union Saint-Gilloise, waar hij eerder al aan werd verhuurd, zouden interesse hebben. De twee eerstgenoemde clubs lijken daarin het meest vasthoudend.

Bosz was echter duidelijk op de persconferentie voorafgaand aan het duel met Excelsior van aanstaande zaterdag. "Ik heb met hem gesproken en ik hem gezegd dat hij wat mij betreft niet weg mag. Klaar. Voor mij is die discussie over. Hij is voor ons heel belangrijk geweest. Maar uiteindelijk ga ik daar niet over. Dat is de club. Dat zijn Earnest (Stewart, red.) en Marcel (Brands, red.)."

Vertessen, momenteel 23 jaar oud, komt uit de jeugd van PSV en speelde tot dusver 97 officiële wedstrijden voor Eindhovenaren. Daarin scoorde hij zeventien keer en gaf hij ook tien assists. In het huidige Champions League-seizoen was hij met een goal tegen Arsenal en een assist tegen Sevilla nog van cruciaal belang voor zijn ploeg.

Mocht Vertessen onverhoopt toch vertrekken bij PSV, dan zou de club bezig zijn met Facundo Pellistri. De Uruguayaan zou dan tijdelijk kunnen worden overgenomen van Manchester United.