Zo zien we hem zelden: Messi voorop in opstootje Argentinië tegen Uruguay

17 november om 06:45

Het was een verhit avondje in Argentinië, waar Uruguay in de wedstrijd om WK-kwalificatie de baas was. Het was het verlies voor de Argentijnen, sinds het winnen van het WK in Qatar bijna een jaar geleden. Op het veld ging het hard tegen hard, waar Lionel Messi zelfs even voorop ging tijdens een opstootje en zijn tegenstander een flinke beuk uitdeelde.

Met dank aan doelpunten van Ronald Araujo en Darwin Nunez nam Uruguay de punten mee uit Buenos Aires. Toch ging het na afloop van de wedstrijd met name over het harde spel van de bezoekers, waar Marcelo Bielsa aan het roer staat. "Je kunt Bielsa's hand zien op de manier waarop Uruguay speelt. In alle nationale teams of clubs, inclusief Argentinië, was zijn stijl heel herkenbaar. En hij heeft een goede generatie spelers", zie Messi na afloop, geciteerd door ESPN.

Na twintig minuten was het al duidelijk wat voor wedstrijd het zou gaan worden, toen er een verhit opstootje plaatsvond tussen Mathias Olivera en Rodrigo De Paul. Te zien is hoe Messi zich hierin mengt en een flinke beuk uitdeelt en hem bij de keel lijkt te pakken.