Nieuws

Van Basten te spreken over Vinicius: 'Dit seizoen waanzinnige doorbraak gemaakt'

Van Basten te spreken over Vinicius: 'Dit seizoen waanzinnige doorbraak gemaakt'

28-05-2022 20:18

Marco van Basten is onder de indruk van de ontwikkeling van Vinicius Junior. Na twee langzame jaren heeft de Braziliaanse aanvaller zich dit seizoen stormachtig ontwikkeld, denkt de oud-spits. 

Van Basten steekt tijdens de voorbeschouwing van de Champions League-finale de loftrompet voor Vinicius. "Vinicius heeft dit seizoen echt een enorme spurt gemaakt. Goals gemaakt, beslissingen geforceerd en heel belangrijk geweest voor het team. Terwijl hij de twee jaar daarvoor niet of nauwelijks in beeld is geweest", zegt Van Basten bij Ziggo Sport. 

"Op de een of andere manier is Ancelotti wel in staat om die jongens het vertrouwen te geven en het beste uit zichzelf te halen. Vinicius laat het dubbel en dwars zien, in al deze beslissende wedstrijden in Europees opzicht is hij heel beslissend geweest. Hij is bijna altijd met Benzema de man van de wedstrijd."

Volgens Van Basten is Vinicius een stuk zelfverzekerder geworden. "Tuurlijk is scoren iets wat je met de tijd beter gaat aanvoelen. Je wordt rustiger als je tien keer op de keeper bent afgekomen dan wanneer het de eerste keer is. Het zit ook een beetje in het type speler wat je bent, maar je kunt het wel trainen. Benzema heeft naar Ronaldo gekeken en Vinicius kijkt naar Benzema. Zo kopieer je elkaar, dat is hoe je elkaar beter maakt", besluit Van Basten.