Nieuws

De Bruyne niet onder de indruk van Nations League: 'Meer een soort oefencampagne'

De Bruyne niet onder de indruk van Nations League: 'Meer een soort oefencampagne'

28-05-2022 18:17
1

Kevin de Bruyne maakt zich weinig zorgen om de Nations League. De kersverse Premier League-winnaar is niet te spreken over het feit dat het landentoernooi zo snel na de competities van start gaat, waardoor er weinig rusttijd is voor de spelers. 

De Bruyne won zondag de Engelse landstitel, maar mag zich alweer gaan opmaken voor vier wedstrijden in elf dagen met het Belgische nationale elftal. Nederland is de eerste tegenstander van De Rode Duivels. "Voor mij is de Nations League onbelangrijk. We moeten die wedstrijden spelen, maar het is een soort oefencampagne", stelt de middenvelder tegenover Het Laatste Nieuws. "Als we op het veld staan, doen we wat we moeten doen. Dan wil ik winnen, çava. Voor de rest heb ik er niet veel over te zeggen."

"Hoeveel vakantie we hebben? Iets meer dan drie weken in twaalf maanden?", vraagt de Belg zich hardop af. "Tja, hoe moet ik het zeggen. De mensen van buitenaf begrijpen niet hoe een speler zich na een seizoen voelt. Dat hoeft ook niet, uiteindelijk verandert het toch niet", besluit De Bruyne. "Het heeft ook geen nut om er iets over te zeggen." België treft Oranje op 3 juni en trapt om 20.45 af.