'Ik denk dat Feyenoord in zee wil met Dessers en hem vervolgens door wil verkopen'

26 mei om 10:30

Feyenoord lijkt werk te willen maken van de definitieve komst van Cyriel Dessers. De spits kan voor vier miljoen overgenomen worden van KRC Genk. Pierre van Hooijdonk denkt dat de Rotterdammers hem daarna voor meer geld door willen verkopen.

Feyenoord zou Dessers dolgraag definitief willen vastleggen, maar tot op heden vormt het salaris van de Belgische Nigeriaan het grootste struikelblok. Het schijnt dat er een aantal kapitaalkrachtigere clubs op het vinkentouw zitten, waardoor Van Hooijdonk het vermoeden heeft dat technisch directeur Frank Arnesen misschien denkt aan een doorverkoop.

"Ik heb sterk het idee dat er bij hem signalen bekend zijn over geïnteresseerde clubs", aldus Van Hooijdonk bij ESPN na de verloren Conference League-finale tegen AS Roma. "Ik denk dat Feyenoord in zee wil met Dessers en vervolgens een akkoord wil sluiten met een andere club. De transfersom wordt dan op een slimme manier gedeeld. Feyenoord kan best een deal maken en ik geloof Arnesen gelijk als hij zegt dat er financieel grotere clubs in de markt zijn. In het Championship zijn zulke bedragen geen probleem."