Nieuws

'PSV tast mis: Hlozek verkast naar Champions League deelnemer Bayer Leverkusen'

'PSV tast mis: Hlozek verkast naar Champions League deelnemer Bayer Leverkusen'

25-05-2022 12:27
2

Adam Hlozek speelt vanaf volgend seizoen in het shirt van Bayern Leverkusen, zo weet Sport1. De negentienjarige aanvaller van Sparta Praag stond ook op de radar van PSV, dat zijn zoektocht naar een nieuwe aanvaller voort gaat zetten.

Hlozek wordt bestempeld als één van de grootste talenten uit Tsjechië. Met zijn rendement was dit seizoen ook niets mis. In 47 officiële wedstrijden maakte hij twaalf doelpunten gaf hij vijftien assists. De Duitse grootmachten Borussia Dortmund en Bayern München hadden hem ook op de korrel, maar niet als prioriteit nummer één.

Het is uiteindelijk Leverkusen die het gaspedaal heeft ingetrapt en bereid is om om en nabij de 22 miljoen euro over te maken naar de Tsjechen. Hlozek tekent een contract voor vijf jaar. Op elke plek in de aanval kan hij uit de voeten, maar in een twee-spitsensysteem is hij op zijn best.

Haller

Volgens het Duitse medium deed Dortmund geen bod op Hlozek, omdat Ajax-spits Sébastien Haller de gedoodverfde kandidaat is om de naar Manchester City vertrokken Erling Haaland op te volgen.