Nieuws

'PSV is van plan om Schmidt af te troeven en wil middenvelder langer binden'

'PSV is van plan om Schmidt af te troeven en wil middenvelder langer binden'

23-05-2022 07:42 Laatste update: 09:55

PSV heeft de eerste stappen ondernomen om Erick Gutiérrez langer aan zich te binden. De 25-jarige Mexicaan kan zijn contract gaan verlengen in Eindhoven, weten Voetbal International en het Eindhovens Dagblad.

Guti heeft lang in de wachtkamer moeten zitten. Pas na de laatste competitiewedstrijd van tegen het gedegradeerde PEC Zwolle stapte technisch directeur John de Jong op het vliegtuig om met het Mexicaanse management te gaan praten. Op basis van deze gesprekken is er een aanbieding gedaan. Voor hoeveel seizoenen Guti bij kan tekenen, is niet duidelijk.

Volgens het ED heeft Guti er wel oren naar om langer in Nederland te blijven, als is het Benfica van Roger Schidt ook een optie. De middenvelder heeft al over het volgende seizoen gesproken met de nieuwe trainer Ruud van Nistelrooy.

Gutiérrez werd vier seizoenen geleden naar Nederland gehaald, om samen met zijn maatje Hirving Lozano voor PSV te spelen. Het is niet altijd zo geweest dat Guti kon rekenen op een basisplaats, maar sinds 2022 is dit wel het geval.