Nieuws

Borussia Dortmund bevestigt vertrek Wistel: 'We gaan zijn contract niet verlengen'

Borussia Dortmund bevestigt vertrek Wistel: 'We gaan zijn contract niet verlengen'

12-05-2022 15:49

Axel Witsel is volgend jaar niet meer te bewonderen in het Signal Iduna Park. De middenvelder van Borussia Dortmund maakte dit onlangs zelf al bekend, maar nu heeft ook de club dit bevestigd.

"Witsel is een geweldige speler. Hij speelde voor ons veel belangrijke wedstrijden, maar hebben besloten om zijn contract niet te verlengen", aldus trainer Marco Rose tijdens een persconferentie. Dit betekent dat de Belgische middenvelder zaterdag zijn laatste wedstrijd in het shirt van Borussia Dortmund zal spelen tegn Hertha BSC. De Duitse grootmacht is al verzekerd van de tweede plek in de Bundesliga, waardoor Witsel in alle rust afscheid kan nemen van de supporters van BVB.

De 33-jarige middenvelder speelde vier seizoenen voor Dortmund. Hij kwam in 2018 over van het Chinese Tianjin Quanjian en zal zaterdag naar alle waarschijnlijkheid zijn 145e wedstrijd gaan spelen voor de Duitse grootmacht. Witsel kijkt terug op een prachtige periode in Dortmund. "Ik heb hier veel vrienden gemaakt en heb geweldige teamgenoten. Uiteindelijk is dit het leven van een voetballer. Ik kijk uit naar de laatste wedstrijd, maar ik zal ook heel verdrietig zijn", zei de Belg eerder deze maand.