Nieuws

'Lucky' Ajax dichtbij titel: 'Te makkelijk om te spreken van geluk'

'Lucky' Ajax dichtbij titel: 'Te makkelijk om te spreken van geluk'

10-05-2022 10:56
2

Ajax kan woensdagavond de 36ste landstitel binnenslepen met een overwinning tegen sc Heerenveen. De Amsterdammers hadden het de laatste weken zwaar, maar wonnen vaak met de hakken over de sloot. Jan van Halst vindt echter dat de koploper dat zelf afdwingt en spreekt niet van 'geluk'.

Ajax staat er na een bewogen Super Sunday goed voor: het uitduel met AZ eindigde in een gelijkspel, maar de Amsterdammers zagen hoe Feyenoord in de slotseconde langszij kwam bij PSV. Door de Rotterdammers is het puntenverlies in Alkmaar acceptabel. Ook in dit duel scoorde Ajax in de slotfase en kopte Edson Álvarez vlak voor tijd de 2-2 tegen de touwen. 

"Het zit Ajax zeker niet tegen, maar ik vind het te makkelijk om te spreken van geluk", zegt Van Halst na de hectische speelronde, geciteerd door het Algemeen Dagblad. "Ik las laatst: ‘Geluk zoek je op en pech overkomt je'. Die late goals hebben ook te maken met het feit dat ze daar steeds weer in hoog tempo naar zoeken. Dan dwing je met kwaliteit het geluk ook af", meent de analist. 

PSV is de grote verliezer van het weekend. Er is veel te doen om het penalty-moment tegen Feyenoord, waardoor PSV twee punten zag verdwijnen in de slotseconde. Volgens Van Halst moet de club uit Eindhoven echter ook naar zichzelf kijken. "Ze wekken de indruk dat de pech naar hen wordt toegeschoven, maar je kunt ook zeggen dat ze het hebben toegelaten, door niet kort genoeg te dekken bij Blind of Feyenoord in de slotfase niet meer op afstand te houden", besluit Van Halst.