Nieuws

Halsema bedreigd na inhuldigingsnieuws Ajax: 'Beschadig de stad niet, houd je in'

Halsema bedreigd na inhuldigingsnieuws Ajax: 'Beschadig de stad niet, houd je in'

10-05-2022 08:03 Laatste update: 08:04

Femke Halsema, burgemeester van Amsterdam, heeft doodsbedreigingen ontvangen na het statement van de gemeente Amsterdam over de titelhuldiging van Ajax. De gemeente deelde onlangs dat Ajax bij een landstitel niet op het Museumplein gehuldigd wordt, maar in de Johan Cruijff ArenA. 

De Amsterdammers staan traditiegetrouw op het Museumplein wanneer Ajax een landstitel binnensleept, maar dat gaat dit jaar niet door. Drie jaar terug was dat wel nog zo. 'In 2019 kon het na vele jaren eindelijk weer: de Ajax-huldiging op het Museumplein', opent Halsema op Twitter. 'Dit seizoen wilden we dat herhalen. We hebben talloze bedrijven gebeld. Er is in heel Nederland een groot tekort aan beveiligingspersoneel. En tot groot chagrijn hebben we samen met Ajax moeten besluiten dat we de huldiging niet veilig konden organiseren.'

Het statement over de huldiging kon niet op veel begrip rekenen van de achterban van Ajax. Enkelen sloegen door en daar is de burgemeester niet van gediend. 'Sinds wij dit bericht naar buiten hebben gebracht, ben ik persoonlijk bedolven onder bedreigingen en gescheld. Daar reageer ik zelden op. Nu wil ik wel dringend vragen: houd je in! Ik begrijp de teleurstelling en ik hoop dat Ajax volgend jaar weer op het Museumplein staat. Maar houd het beschaafd en vriendelijk, beschadig onze stad en vooral onze club niet', sluit Halsema af. Ajax kan woensdag met een overwinning op sc Heerenveen de landstitel binnenslepen. 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Femke Halsema | Burgemeester (@burgemeesterfemkehalsema)