Ajax verspeelt twee dure punten in Alkmaar en houdt titelstrijd ongekend spannend

08-05-2022 16:26 Laatste update: 16:52
1

Ajax heeft nagelaten een slag te slaan in de strijd om de titel. Op bezoek bij AZ werd er met 2-2 gelijkgespeeld, waardoor PSV het gat kan verkleinen naar twee punten.

Ajax begon sterk aan de wedstrijd en kwam tot een paar kleine kansen. Brian Brobbey en Jurriën Timber lieten het in de openingsfase na om de Amsterdammers op een vroege voorsprong te brengen. Nadat Pantelis Hatzidiakos zich weer makkelijk liet aftroeven door de jonge spits, schoot Brobbey in de 42ste minuut alsnog de openingstreffer binnen.

Na rust zocht AZ meer de aanval en dat werd na een uur spelen beloond. Vangelis Pavlidis schoot op aangeven van Owen Wijndal de gelijkmaker binnen. Een kwartier later kwam de thuisploeg zelfs op een 2-1 voorsprong door een goal van Hakon Evjen. Ajax was even de weg kwijt en leek niet meer in hun spel te komen. De ingevallen Steven Berghuis bracht met een scherpe voorzet Sébastien Haller nog wel oog in oog met de keeper, maar de spits schoot over. Lang leek het af te stevenen op een verlies voor de Amsterdammers, totdat Edson Álvarez in de 86ste minuut de 2-2 binnen kopte. Door het puntverlies van Ajax kan PSV bij een overwinning op Feyenoord het gat verkleinen tot twee punten.