NEC komt in blessuretijd langs Go Ahead en doet uitstekende zaken

08-05-2022 14:32

NEC heeft in eigen huis een hele belangrijke zege geboekt in de race om deelname aan de play-offs om Europees voetbal. De Nijmegenaren wonnen in de absolute slotfase met 1-0 van Go Ahead Eagles.

NEC begon sterk aan de wedstrijd. De thuisploeg creëerde veel kansen in de openingsfase, maar wist doelman Andries Noppert niet te passeren. Na grote kansen van Rodrigo Guth en Jonathan Okita waren ook de Eagles dichtbij een treffer. Souffian El Karouani leek een eigen doelpunt te maken, maar Mattijs Branderhorst redde knap op de inzet van zijn teamgenoot.

In de tweede helft waren er over en weer kleine kansjes, maar leek het een doelpuntloze middag te worden. Waar Go Ahead wel genoegen leek te nemen met een punt, probeerde NEC nog de aanval te zoeken. En dat werd beloond. In de 92e minuut was het de jonge Ibrahim Cissoko die van dichtbij de 1-0 binnen tikte. Door de overwinning staat NEC momenteel op de achtste plek in de Eredivisie, wat recht geeft op deelname aan de play-offs.