Nieuws

Van Nistelrooy kijkt alvast vooruit en neemt vier spelers van Jong PSV mee

Van Nistelrooy kijkt alvast vooruit en neemt vier spelers van Jong PSV mee

07-05-2022 16:11

Ruud van Nistelrooy is van plan om vier spelers van Jong PSV volgend seizoen mee te nemen naar de hoofdmacht van de Eindhovenaren. De oud-spits volgt Roger Schmidt op en wil de eigen jeugd een kans geven zich door te ontwikkelen bij het eerste elftal. 

Het gaat om de veelbesproken Johan Bakayoko, Kjell Peersman, Fredrik Oppegard en Ismael Saibari. In gesprek met het Eindhovens Dagblad licht Van Nistelrooy zijn besluit toe. "Een aantal spelers gaat nu door naar de A-selectie en wordt daarvan vast onderdeel. Een aantal spelers blijft bij Jong PSV of we kijken met hen naar een externe oplossing", vertelt de huidige trainer van Jong PSV. "Voor de spelers die bij Jong PSV blijven, kunnen er ook weer mogelijkheden komen op een volgende stap binnen PSV."

Van Nistelrooy wil dat zijn spelers elke wedstrijd hetzelfde benaderen, ongeacht de naam van de tegenstander. "De Geusselt (Stadion MVV, red.) is bij wijze van spreken ook Bernabéu, als je met trots en beleving speelt. Dat is wat ik de beloften heb willen meegeven, dat ik voetbal op zo'n manier beleef. De beleving tijdens een wedstrijd en de benadering of proberen het vol te houden, dat moet hetzelfde zijn", besluit Van Nistelrooy.