Nieuws

Higler en Gözübüyük fluiten cruciale toppers op Super Sunday

Higler en Gözübüyük fluiten cruciale toppers op Super Sunday

02-05-2022 18:47 Laatste update: 19:00

Dennis Higler en Serdar Gözübüyük zijn door de KNVB aangesteld om de cruciale duels van Ajax en PSV van komende zondag in goede banen te leiden. Wanneer PSV punten laat liggen in Rotterdam en Ajax wint in Alkmaar, kunnen de Ajacieden dit weekend al kampioen worden.

De KNVB heeft maandag de scheidsrechtersaanstellingen van komend weekend bekendgemaakt. Higler krijgt de leiding over het duel tussen AZ en Ajax en Gözübüyük krijgt de regie over het duel tussen Feyenoord en PSV. Daar waar de Amsterdammers om 14.30 af in Alkmaar aftrappen, spelen de Eindhovenaren om 16.45 in De Kuip. Aanvankelijk waren de aanvangstijden van deze wedstrijden omgewisseld, maar vanwege het Europese succes van Feyenoord krijgen de Rotterdammers meer rust in aanloop naar de topper.

Koploper Ajax staat op dit moment vier punten voor op PSV. Daarnaast heeft de regerend landskampioen ook een beter doelsaldo dan de Eindhovenaren. Met nog drie speelrondes te spelen is het dus nog bloedstollend spannend in de strijd om de landstitel.

Programma Ajax
-AZ (uit) (zondag 8 mei, 14.30 uur)
-Heerenveen (thuis) (woensdag 11 mei, 20.00 uur)
-Vitesse (uit) (zondag 15 mei, 14.30 uur)

Programma PSV
-Feyenoord (uit) (zondag 8 mei, 16.45 uur)
-NEC (thuis) (woensdag 11 mei, 20.00 uur)
-PEC Zwolle (uit) (zondag 15 mei, 14.30 uur)